Börja med rally

Att börja med rally är inte detsamma som att börja med andra typer av sporter, som t.ex. fotboll eller simning. Innan du kommer igång med sporten finns det flera saker som du måste ha i åtanke och ta hänsyn till. Att börja köra rally är kul, utan tvekan, men det är också en sport med många stora utgifter. Du bör dock inte låta detta avskräcka dig om du verkligen är intresserad av sporten. Har du ett riktigt intresse så löser sig det mesta med fokus och ihärdighet.

Ta licens

Det absolut första steget som alla rallyförare måste ta är att ansöka om en rallylicens. Sporten ställer mycket höga krav på dig som förare och du behöver uppvisa att du har det som krävs för att kunna framföra en bil i mycket hög hastighet. Ett vanligt körkort kommer därför inte att vara tillräckligt. Oftast får man sin licens efter bara några fåtal lektioner, men detta kan naturligtsvis variera mellan olika individer. Avgiften ligger på cirka 500 kronor för att få licensen i handen. Hos oss kan du läsa mer om rally, för allt kring motorsportens alla aspekter.

Införskaffa dig en bil

Du kan inte köra rally utan en bil. Det är givet för de allra flesta, men en rallybil kan komma att kosta mycket pengar och har du en liten ekonomi är detta den knepigaste biten att lösa. Om du har is i magen kan du dock hitta riktigt bra alternativ som inte behöver tömma din plånbok helt. Det är t.ex. inte helt ovanligt att du kan hitta rallybilar i andrahand. Den som är händig och kunnig kan med fördel köpa lösa bitar och bygga bilen på egen hand.

Få sponsorer

Många som börjar med rally är i behov av sponsorer för att göra den ekonomiska biten lättare. Se om du kan hitta en sponsor på egen hand eller använd dig av en reklambyrå för att få hjälp på vägen.